Belg heeft voorkeur voor papier

0
DELEN

93% van de Belgen leest het liefst een boek van papier. Dat blijkt uit een onderzoek van i-vox onder 1.000 van onze zuiderburen. Ook kranten en tijdschriften worden het liefst vanaf papier gelezen. Voor teksten met veel illustraties heeft echter de helft een voorkeur voor digitaal.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van een niet helemaal onbevooroordeelde instantie, namelijk het Paper Chain Forum, een overkoepelende organisatie van de papierketen. In de representatieve steekproef werd gepeild naar huidige en toekomstige voorkeur voor papieren en digitale media. Ook werden vragen gesteld over elementen als efficiëntie, duurzaamheid en complementariteit van gedrukte en digitale media.

Volgens de onderzoekers heeft 62% van de Belgen een voorkeur voor het lezen van kranten op papier ten opzichte van de digitale variant. Bij tijdschriften is dat zelfs 83%. Wel hangt een en ander af van de leessituatie. Thuis leest 84% het liefst van papier, onderweg heeft 36% voorkeur voor digitaal. Op kantoor is met 60% de pc of laptop populair.

(Via De Morgen)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER