Bestuur je tablet of ereader met je gedachten

0

Samsung werkt samen met een team van Amerikaanse onderzoekers aan een manier om tablets en andere apparaten te bedienen met de hersenen. Zou je in de toekomst bijvoorbeeld de bladzijden op je ereader met behulp van een simpele gedachte kunnen omslaan?

Is swipen en typen op tablets binnenkort passé? Als het van Samsung afhangt wel. De Zuid-Koreaanse technologiereus werkt, samen met een researchteam van de universiteit van Texas, aan een concept om tablets aan te kunnen sturen met onze hersenen.


Speciale helm


Een speciale helm volgt de hersenactiviteit via EEG (elektro-encefalografie, een methode die ook ingezet wordt om aan de hand van elektrische prikkels in de hersenen ziektes vast te stellen), en zet die om in commando’s voor de Galaxy-tablet.

De technologie is in eerste instantie bestemd voor gebruikers met een beperking, maar op termijn wil Samsung het systeem commercialiseren. Dan wordt het mogelijk om je tablet in- of uit te schakelen, apps op te starten en muzieknummers te selecteren, eenvoudigweg via je gedachten.

ism Datanews

Vorig artikelDigital Public Library of America opent virtuele deuren
Volgend artikelDuitse rechter: tweedehandsverkoop van ebooks mag niet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in