Britse boekhandelsketen Waterstone’s sluit pact met ‘duivel’ Amazon

0

De Britse boekhandelsketen Waterstone’s gaat in de winkels en via de website de Kindle-ereader en ebooks van Amazon verkopen. Tot gisteren leek het er nog op dat de keten samenwerking zocht met de Amerikaanse equivalent Barnes & Noble. Volgens directeur James Daunt is er echter gekozen voor wat de klant wil.

James Daunt verklaart de keuze voor Amazon in een video op Youtube. “We stelden onszelf de vraag: wat is de beste manier om klanten digitaal lezen aan te bieden. Het partnerschap met Amazon stelt ons in staat om dat te bereiken.” De stap is opmerkelijk te noemen, daar Daunt Amazon in het verleden nog uitmaakte voor een “meedogenloze, op geld beluste duivel”.

Het is dan ook waarschijnlijk dat de deal met Amazon voor een belangrijk deel te danken is aan de invloed van de Russische eigenaar Alexander Mamut, die ’tientallen miljoenen’ zal gaan steken in het ombouwen en moderniseren van de bijna 300 boekenwinkels. In Nederland zit één vestiging van Waterstone’s, aan de Kalverstraat in Amsterdam.

(Via The Digital Reader)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in