Ergonomische ereaderhoes met vleugeltjes op Kickstarter

0

Er zijn al veel verschillende ereadercovers op de markt. Maar weinig zorgen ervoor dat je de ereader ook makkelijker kunt vasthouden dan wanneer je hem zonder hoes zou gebruiken. Een nieuw project op crowdfundingsite Kickstarter hoopt genoeg geld binnen te halen om een cover te maken die lekker in de hand ligt en ook nog eens ergonomisch verantwoord is.

De initiatiefnemers halen op de Kickstarterpagina universitair docent Anthony D. Andre aan, die stelt dat het vasthouden van een ereader misschien wel goed voor de ogen maar niet direct goed voor de handen is. “Ereaders vergen bijna geen beweging van de hand, anders dan tablets en smartphones. Dat gebrek aan beweging, gecombineerd met de manier waarop mensen het apparaat vasthouden, kan zijn tol gaan eisen. Ereaders lijken klein en licht genoeg om stevig met een hand recht voor je te houden, maar die greep kan belastend zijn voor hand, schouders en nek.”

De Wingo, zoals de cover heet, heeft twee uitklapbare vleugeltjes waardoor de ereader beter in de hand moet liggen. De totale ontwikkeling van de Wingo kost 55.000 dollar, waarvan nu ongeveer een derde is binnengehaald. De cover is ontworpen met medewerking van Kindle-gebruikers die aan handaandoeningen lijden.

Meer informatie over het project vind je op Kickstarter.

Vorig artikelBooks! Nieuwe boeken-app voor Windows 8
Volgend artikelQualcomm toont nieuwe Mirasolschermen
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in