Qualcomm toont nieuwe Mirasolschermen

0

Al enige tijd hebben we niets van de Mirasolschermen van Qualcomm gehoord. Tot vandaag dan. Op de SID Display Week, een schermenbeurs te Vancouver, toonde het bedrijf nieuwe prototypes van energiezuinige schermen met een zeer hoge resolutie.

Het laatste nieuws dat we van Mirasol hoorden, was dat eigenaar Qualcomm het van de hand zou willen doen. Dat lijkt in de praktijk inmiddels toch wat achterhaald. Qualcomm werkt namelijk nog steeds aan de ontwikkeling van energiezuinige schermen op basis van de Mirasoltechniek. Het bedrijf zou de techniek alleen niet in eigen fabrieken massaal willen gaan produceren.

Om nieuwe partners te interesseren toonde het op de beurs te Vancouver twee verschillende schermen: een van 1,5 inch grootte voor gebruik in een zogenaamde smartwatch, en een van 5,1 inch voor gebruik in een smartphone.

Vooral die laatste valt op. Het scherm hiervan heeft een resolutie van 2,560 bij 1,440 pixels, wat resulteert in een pixeldichtheid van 577 ppi. Ter vergelijking, de iPhone 5 heeft slechts 326 ppi. Niet alleen de resolutie is hoog, ook het batterijgebruik is voordeliger dan huidige LCD-schermen.

Het enige punt waarop de Mirasolschermen nog een nadeel hebben is de kleurintensiteit. Qualcomm verwacht dan ook dat de techniek nog wel enige tijd nodig heeft om helemaal uitontwikkeld te zijn.

Hieronder het filmpje dat Engadget maakte van de schermen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in