Geld verdienen met fanfiction via Amazon

0
DELEN

Amazon heeft vandaag een nieuw programma aangekondigd waarmee schrijvers van fanfiction hun werk kunnen verkopen via de Kindle. Zowel de rechthebbenden van het merk als de auteurs van de fanfiction delen in de opbrengst.

Op internet zijn honderdduizenden amateurschrijvers actief met het schrijven van fanfiction: verhalen en boeken gebaseerd op onder meer bestaande boeken, televisieseries of films. Tot nu toe konden die geen geld verdienen met hun schrijfsels, ze hebben immers de rechten niet om personages of merken zomaar te gebruiken.

Voor de groep fanfictionschrijvers die hun hobby meer serieus willen beoefenen heeft Amazon nu een oplossing bedacht. De uitgeeftak van het bedrijf koopt de rechten van series van maatschappijen als Warner Bros en verdeelt de opbrengst van de verkoop van de fanfiction tussen de auteur en de rechthebbenden.

Een van de eerste aangekochte series is Gossip Girl. Fans van deze serie kunnen hun eigen verhalen gebaseerd op deze serie vanaf nu verkopen op het Kindle-platform. Binnenkort zal Amazon ook nog andere licenties van bekende series aankopen.

Het platform dat Amazon voor fanfictionschrijvers in het leven roept heet Kindle Worlds en opent in juni.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER