Amazon verlaagt prijs van Kindle

0

In een duidelijke reactie op de prijsverlaging van de Nook van concurrent Barnes & Noble, heeft Amazon gisteren de prijs verlaagd van de Kindle. De ereader van Amazon kost vanaf nu 189 dollar. Bij de introductie van de Kindle 2 in februari 2009 was de prijs van het apparaat nog 359 dollar.

Eerder verlaagde Amazon de prijs van de Kindle al verschillende keren. Tot voor gisteren kostte de ereader met ingebouwde wifi- en 3G-verbinding 259 dollar. De nieuwe prijs van Amazons ereader ligt nu 10 dollar onder de 3G-versie van de Nook, die 199 dollar kost. Wel heeft Barnes & Noble een goedkopere wifi-versie van de Nook, voor 149 dollar.

Met deze recente verlagingen lijkt de ereader-prijzenoorlog in de VS officieel begonnen. Het is de verwachting dat de prijs van ereaders in de komende tijd nog verder omlaag gedreven zal worden, richting de honderd dollar grens.

In het persbericht dat Amazon naar aanleiding van de prijsverlaging verspreidde, legt het bedrijf de nadruk op het feit dat je het apparaat in de zon kunt lezen en het met een hand kunt vasthouden. Ook zit de 3G verbinding in de prijs van het apparaat en de boeken die je koopt inbegrepen, zodat je niet gebonden bent aan maandelijkse contracten voor de mobiele verbinding. Juist op die punten onderscheidt het apparaat zich van de iPad.

Volgens diverse geruchten zal Amazon binnenkort ook met een nieuwe ereader komen. Deze zal waarschijnlijk geen touchscreen of kleurenscherm hebben, maar juist een verbetering van het huidige product zijn, met een beter contrast en snellere paginawisselingen. Zoals het er nu naar uitziet zal de prijs van de nieuwe Kindle daardoor ook vrij laag kunnen zijn.

(Via: Slashgear)

Vorig artikelNieuw besturingssysteem iPhone vandaag te downloaden
Volgend artikeleReaders.nl introduceert Beste keus en Beste koop
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in