Samsung en Acer strijden om tweede plek op tabletmarkt

0

Dat Apple met afstand de eerste plek op de tabletmarkt bezet houdt, is bekend. Het bedrijf wist in het laatste kwartaal miljoenen exemplaren van de nieuwste iPad te verschepen. Maar achter de iPad zijn het Samsung en Acer die om een koppositie strijden.

Marktonderzoeksbureau DisplaySearch meldt dat Apple in het laatste kwartaal 4,7 miljoen tablets verkocht. Samsung blijkt momenteel de grootste concurrent te zijn. De Koreaanse fabrikant zou in het laatste kwartaal 850.000 tablets verkocht hebben.

Vlak daarachter volgt Acer, een nieuwkomer op de tabletmarkt. Dit bedrijf, van nature een computerfabrikant, verkocht in dezelfde periode 800.000 exemplaren van de Iconia Tab, een 10,1 inch Android-tablet. Ondanks die goede resultaten stelde Acer de verwachting voor dit jaar al wel bij. Eerder dacht de fabrikant nog tussen de 5 en 7 miljoen tablets te verkopen, nu hoopt men op 2,5 tot 3 miljoen.

Waarschijnlijk zal Samsung de komende maanden dan ook de tweede plek op de tabletmarkt vaster in handen krijgen. Onlangs begon dit bedrijf namelijk met de verkoop van de 10,1 inch Galaxy Tab, een tablet die volgende maand in Europa verwacht wordt. De Galaxy Tab 10,1 is nog iets dunner en lichter dan de iPad, en krijgt ongeveer hetzelfde prijskaartje mee. Het apparaat is in Nederland inmiddels bij Dixons voor te bestellen.

(Via CNet.)

Vorig artikelBarnes & Noble boekt ondanks recordomzet toch verlies
Volgend artikelTablet van Amazon aan het eind van de zomer verwacht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in