Tablet van Amazon aan het eind van de zomer verwacht

0

Amazon zal in augustus of september met een tablet de markt betreden, zo hebben bronnen rond fabrikanten aan technologiesite Digitimes gemeld. De geruchten over de komst van een tablet van de webwinkel worden hiermee alsmaar sterker. Het bedrijf zou de tablet dit jaar ook in Europa willen gaan verkopen.

Digitimes haalt geregeld het nieuws met geruchten rondom nieuwe productlanceringen. De website heeft veel connecties met Taiwanese fabrikanten. Die wisten de site nu te vertellen dat Amazon voor de tablet een processor van Texas Instruments gaat gebruiken, evenals schermen van Wintek. De assemblage zal door Quanta worden verricht.

Amazon hoopt volgens de bronnen in 2011 al 4 miljoen tablets te verkopen en zoals Digitimes eerder ook al aangaf, zullen er zo’n 700.000 tot 800.000 tablets per maand verscheept worden. Het hoogtepunt van de verkopen komt rond de feestdagen van 2011 te liggen, zowel voor de Verenigde Staten als in Europa.

Geheel in de lijn der verwachting stelt Digitimes dat de tablet vooral ingezet wordt als middel om Amazons streaming videodienst in de markt te zetten. Topman Jeff Bezos gaf eerder dit jaar ook al aan dat een eventuele tablet niet de Kindle zal vervangen maar eerder zal aanvullen. Verder zal het apparaat mogelijk ook helpen om de populariteit van Amazons eigen Android-appstore te vergroten.

(Via PaidContent.)

Vorig artikelSamsung en Acer strijden om tweede plek op tabletmarkt
Volgend artikelJK Rowling omzeilt uitgever met ebooks Harry Potter – Update

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in