Meeste Amerikanen weten niet dat hun bibliotheek ebooks uitleent

0

62 procent van de Amerikaanse lezers heeft geen idee of hun bibliotheek ebooks als download aanbiedt. Dat is de conclusie na een onderzoek door het PEW Research Center. Slechts 12 procent van de lezende Amerikanen heeft het afgelopen jaar minstens een ebook geleend van de bibliotheek. Interessante uitkomst van het onderzoek: wie eenmaal ebooks leent, koopt minder graag ebooks.

Het lenen van ebooks bij Amerikaanse bibliotheken is al enige tijd mogelijk, maar komt vooral in het nieuws vanwege tegenwerkende uitgevers. Drie van de zes grootste uitgevers ter wereld staan niet toe dat hun ebooks door bibliotheken uitgeleend worden. Zij die dat wel toestaan, geven vaak een limiet op het aantal uitleningen tegelijk.

Daarnaast zijn er bij huidige gebruikers van bibliotheken nogal wat problemen met het lenen van ebooks. 56 procent van de gebruikers vond een gewenst ebook niet terug in het assortiment van de bieb, 52 procent kreeg te maken met een wachtlijst voor het lenen van een ebook en 18 procent had een ereader waarop ze geen ebooks konden lenen.

Het feit dat veel mensen onbewust zijn van de mogelijkheid tot het lenen van ebooks, zorgt ervoor dat veel mensen met een bibliotheekpas nog ebooks aanschaffen bij webwinkels. 55 procent van de mensen met een bibliotheekpasje prefereert ebooks te kopen, 46 procent van de bibliotheekleden koopt liever papieren boeken. Het percentage van de bibliotheekleden dat ebooks koopt daalt wanneer men al eens een ebook geleend heeft. Nog maar 33 procent van de ebookleners heeft liever een gekocht ebook.

(Via: Reuters)

Vorig artikelFlipboard krijgt Nederlandse bronnen en Android-app
Volgend artikelBruna Roosendaal verkoopt ebooks in de winkel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in