Verkoop van Sony Readers verdriedubbeld

0

Niet alleen de Kindle van Amazon doet het goed, ook Sony ziet een toenemende belangstelling voor de ereaders. In mei maakte het bedrijf bekend dat het al tien miljoen ebooks via de eigen ebookwinkel verkocht had. Nu blijkt dat de verkoop van Sony Readers in het tweede kwartaal van dit jaar ongeveer verdriedubbeld is ten opzichte van vorig jaar.

Phil Lubell van Sony, vice-president van de digitaal lezen-afdeling bij Sony, zei tegen Publishers Weekly dat er een gestaag stijgende lijn te zien is. Het aantal van tien miljoen verkochte ebooks uit de Sony Reader Store ziet hij tegen het eind van dit jaar nog verdubbelen.

Het is niet toevallig dat Sony nu met deze mededelingen komt. Eerder deze week bracht Amazon een persbericht naar buiten waarin ze stelden dat er nu meer ebooks dan hardcover boeken verkocht worden via de website. Ook de verkoop van de Kindle ereader zou na de prijsverlaging in juni enorm gestegen zijn. Sony verlaagde in navolging van Amazon onlangs ook de prijzen van de ereaders. De goedkoopste ereader van Sony kost in Nederland op dit moment 169 euro, in de VS kost die 149 dollar.

(Via: Publishers Weekly.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in