Barnes & Noble lanceert app voor Android

0

De grootste boekwinkelketen van de VS, Barnes & Noble, heeft vandaag een app voor het Android-besturingssysteem uitgebracht. De app was al geruime tijd geleden aangekondigd. ‘Nook for Android’ markeert een nieuwe stap voor Barnes & Noble, want voortaan zal de naam Nook gebruikt gaan worden over de hele breedte van het ereadingplatform van B&N.

Met de nieuwe app kunnen de ebooks van de boekwinkel ook gelezen en gekocht worden vanaf Android-smartphones en tablets. De functies van deze app verschillen niet veel van de apps voor de iPhone en de iPad. Boeken die op een ander apparaat met de app gelezen worden, worden automatisch gesynchroniseerd. Als lezer heb je voor de weergave keuze uit acht lettertypes en vijf lettergroottes. Ook kun je bepaalde boeken uitlenen aan anderen met een Nook-ereader of de Nook-app.

Het meest opvallende aan de release van de Android-app is de naamswijziging. Tot nu toe waren de apps van Barnes & Noble te verkrijgen onder de naam van de boekwinkel. Binnenkort verschijnen er naast Nook for Android ook nieuwe apps onder de naam Nook for iPad en Nook for iPhone.

(Via: Barnes & Noble.)

Vorig artikelVerkoop van Sony Readers verdriedubbeld
Volgend artikeliPad vandaag te koop in Nederland
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in