Nieuwe Google Nexus-tablet met hoge resolutie in aantocht

0

Waarschijnlijk kondigt Google deze week een nieuwe 7-inch tablet aan. Diverse gelekte afbeeldingen en productspecificaties geven een beeld van de nieuwe tablet die naar verwachting volgende week al in de Amerikaanse schappen zal liggen.

Het meest opvallende punt is dat het 7-inch apparaat een hoge resolutie krijgt van 1920 bij 1200 pixels. Hiermee is de pixeldichtheid een behoorlijk stuk groter dan concurrent Apple aanbiedt met de iPad Mini. Verder heeft het apparaat onder meer een 1,5 GHz quadcore processor, ondersteuning voor draadloos opladen en draait hij op Android 4.3. De tweede generatie Nexus 7-tablet gaat 229,99 dollar kosten. Over een release en prijs in Europa is nog niets bekend.

Google stuurde eerder al uitnodigingen naar grote websites voor een presentatie op 24 juli. Naar verwachting lanceert het bedrijf aanstaande woensdag deze nieuwe tablet en de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem.

De nieuwe tablet krijgt alle Google-apps mee, waaronder ook Google Play Books. Hiermee kun je sinds kort ook in Nederland digitale boeken kopen en lezen.

(Tabletsmagazine)

Vorig artikelGoogle biedt ebooks 32% goedkoper aan
Volgend artikelEerste afbeelding nieuwe ereader Kobo duikt op

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in