Opbrengst nieuw ebook van Karin Slaughter voor bibliotheken

0

De Amerikaanse bestsellerauteur Karin Slaughter heeft een kort ebook geschreven waarvan de opbrengst volledig ten gunste van bibliotheken komt. Ze wil met dit initiatief bibliotheken steunen, die volgens haar te maken hebben met dalende budgetten.

De verkoop van het nieuwe korte ebook Thorn in My Side zal exclusief via Amazon verlopen, in de serie Kindle Singles. In Groot-Brittannië en andere landen dan de VS zal de opbrengst van het boek gaan naar de organisatie Reading Agency, in de VS naar DeKalb County Library System.

Slaughter: “Bibliothecarissen hebben zich altijd ingezet voor lezers en schrijvers in elke gemeenschap in het land. De vraag naar hun activiteiten en diensten neemt toe, terwijl hun budgetten minder worden. Het wordt tijd dat we voor hen opkomen.”

De Britse Reading Agency is blij met de stap van Slaughter. Volgens directeur Miranda McKearney staan bibliotheken onder grote druk. “Britse bibliotheken hebben te maken met zware bezuinigingen. Net als Karin geloven we gepassioneerd in bibliotheken en werken we eraan om ze te helpen een onweerstaanbare leeservaring te bieden aan het publiek.”

Slaughter heeft zelf onlangs een organisatie opgericht onder de naam Save the libraries, waarmee ze tot nu toe al 50.000 dollar opgehaald heeft.

Slaughters nieuwe ebook is vanaf 25 augustus bij Amazon te koop.

(Via: The Bookseller)

Vorig artikel‘iPad 3 komt begin 2012 op de markt’
Volgend artikelRapport: Helft minder papierverbruik binnen 15 jaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in