Vingers in je ebook

0

Dat Google alle boeken van de wereld aan het inscannen is, mag inmiddels bekend zijn. Dat daar fouten bij voorkomen, is bijna niet te voorkomen. Maar de webgigant maakt het nu wel heel bont. Tijdens het inscannen zijn bij sommige ebooks pagina’s met de handen van werknemers te zien.

De zogenaamde vingerspam schijnt bij meerdere ebooks voor te komen. Soms zijn zelfs hele handen zichtbaar op de pagina’s. De foto’s hieronder komen van Self Publishing 2.0. Als Google van zins is deze ebooks te verkopen, dan mogen ze wel aan kwaliteitscontroles gaan doen, want zo kun je ebooks niet verkopen.

Eerder heeft Google ReCAPTCHA gekocht om scanfouten van de OCR op te sporen. De techniek die Google gebruikt om de boeken te scannen heet Optical Character Recognition. De optische karakter herkenning gaat niet altijd goed. Zo worden T’s voor I’s aangezien of een combinatie van letters zoals “rn” voor een “m”. Met ReCAPTCHA kunnen deze fouten nu worden opgespoord.

Google heeft in februari 2008 een pagina in het leven geroepen waar scanfouten kunnen worden gemeld. Bij alle pagina’s van de ebooks is een mogelijkheid om aan te geven dat er iets onleesbaar is. Nadeel hiervan is dat als je een ebook op je ereader hebt gedownload, dat je online de pagina moet gaan opzoeken om de fout te kunnen aangeven.


(Via: Teleread.)

Vorig artikelAldiko updatet ereaderapplicatie voor Android
Volgend artikelGratis ebook “Verkoopkunst” via Eburon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in