Windows Mobile kan gedownloade apps verwijderen

0

Microsoft heeft aangegeven dat ze eenmaal aangekochte en gedownloade applicaties achteraf van de smartphone kunnen verwijderen, mocht daar aanleiding toe zijn. Dit zal gebeuren als eerst goedgekeurde applicaties afgekeurd worden.

Google en Apple kunnen applicaties wel uit de Android Market en de App store verwijderen, maar niet direct van de mobiele telefoon. Apple heeft daarvoor de kill switch in het leven geroepen en die wordt alleen gebruikt voor schadelijke software. Eenmaal gedownloade applicaties blijven bij Apple en Google gewoon beschikbaar voor de gebruiker. Microsoft zal de software van je Windows Mobile telefoon verwijderen als een goedgekeurde applicatie om de een of andere reden toch nog wordt afgekeurd.

Het achteraf kunnen verwijderen van gedownloade applicaties geeft wel aan dat Microsoft niets geleerd heeft van de Big Brother-praktijken van Amazon. Die verwijderde zonder vooraankondiging de aangekochte ebooks van de Kindles van consumenten. De uitgeverij zou niet de rechten hebben om de ebooks 1984 en Animal Farm van George Orwell te verkopen.

(Via: Dutch Cowboys.)

Vorig artikelGratis ebook “Verkoopkunst” via Eburon
Volgend artikelScribd onder vuur wegens schending auteursrecht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in