Scribd onder vuur wegens schending auteursrecht

0

Scribd ligt onder vuur wegens het schenden van auteursrecht. Een auteurs wiens werk zonder toestemming is geplaatst op de website heeft een aanklacht ingediend.

Elaine Scott zag dat haar boek door een onbekende was ingescand en op de website van Scribd werd aangeboden. Scott heeft onmiddellijk een advocatenkantoor in de arm genomen, die de eigenaren van Scribd sommeerde om het boek van de site te verwijderen. De aanklacht luidt, dat Scribd het auteursrecht van Scott en vele anderen heeft geschonden en een technologie heeft gebouwd waardoor het makkelijker is om auteursrechten te overtreden.

Scribd heeft gereageerd op de aanklacht van Scott door te stellen dat Scribd een online dienstverlener is die meer dan voldoet aan de eisen die gesteld zijn in de DMCA (Digital Millenium Copyright Act). Scribd wil geen ongeautoriseerde ebooks op de site en heeft een filter gebouwd om het uploaden van illegale content te voorkomen. Het bedrijf beroept zich op de uitzonderingen van de DMCA, waarin bescherming wordt geboden aan online dienstverleners zoals YouTube, zodat zij niet hoeven te boeten voor illegale activiteiten van bezoekers.

Scribd zegt dat het bedrijf voldoet aan de eisen van deze wet en dat ze zich daarom mogen beroepen op de voorbehouden die gemaakt worden. Scott zegt dat Scribd niet aan de eisen voldoet en eist genoegdoening.

Scribd is een online publicatie tool waar auteurs en uitgeverijen hun bestanden naar kunnen uploaden en laten omzetten naar webdocumenten.

Het ebook van Elaine Scott, Stocks And Bonds: Profits And Losses, is al enige tijd geleden verwijderd van de site. Het punt van de rechtszaak is het feit dat Scribd het mogelijk maakt om illegale content op de site te zetten, waardoor auteurs gedupeerd kunnen worden.

(Via: CNET.)

Vorig artikelWindows Mobile kan gedownloade apps verwijderen
Volgend artikelVerkoopkunst – Het afwijkende gedrag van professionals

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in