Franse uitgevers onderhandelen met Apple over in-app royalty’s

0

Acht Franse uitgevers van kranten en bladen hebben zich verenigd om te onderhandelen met Apple. De onderhandelingen gaan over het afdragen van 30 procent aan Apple voor iedere verkoop via een app.

De acht Franse uitgevers, waaronder Le Figaro, le Nouvel Observateur en L’Equipe, hadden eerder al samen een digitale kiosk gelanceerd op de iPad. Nu proberen de uitgevers samen te onderhandelen met Apple over de hoge in-app royalty’s. “In de Internet wereld staan wij tegenover partijen zoals Apple, Google en Facebook die immens machtig zijn, veel machtiger dan uitgevers. Het was gewoon logisch voor ons om te proberen een gunstigere machtsdynamiek te vestigen, om te proberen om een meer gelijke relatie met hen op te bouwen.”

De Franse uitgevers zijn niet van plan om hun publicaties aan te bieden via Apple’s kiosk-app, volgens Reuters. De app waarmee Apple kranten en bladen gaat aanbieden wordt ‘Newsstand’ genoemd en zal volgende maand gelanceerd worden als onderdeel van de nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem, iOS5.

(Via: Reuters)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in