Boek.be start met website voor ebooks en ereaders

0

Vanaf vandaag start Boek.be als eerste in Vlaanderen met een website voor e-boeken en e-readers: www.e-boek.org. Boek.be neemt dit initiatief in samenwerking met de boekhandels in Vlaanderen omdat zij erin gelooft dat het digitale boek in de toekomst zal doorbreken.

www.e-boek.org

Vanaf vandaag kan het publiek meer dan 3.000 Nederlandstalige e-boeken downloaden via de nieuwe site www.e-boek.org. Pieter Aspe, Hugo Claus, Stieg Larsson, Karin Slaughter, Kristien Hemmerechts en vele anderen zijn allemaal digitaal verkrijgbaar via deze website. In de toekomst zal het aantal titels zeker toenemen want Boek.be wil alle uitgevers stimuleren om hun nieuwe – en ook minder nieuwe – boeken in digitale vorm aan de lezer aan te bieden. Boek.be werkt hiervoor samen met Epagine, een bedrijf gespecialiseerd in softwareapplicaties voor de boekhandel.

In de eerste fase zal www.e-boek.org enkel Nederlandstalige e-boeken aanbieden. In de loop van het najaar wordt het aanbod uitgebreid met Engelstalige en Franstalige e-boeken.

Een handige feature van de website is dat je een proefexemplaar van een boek kunt inkijken. Wil je als voorsmaakje de eerste 10 à 20 pagina’s van een boek lezen, dan kan je gratis een proefexemplaar downloaden.

Ebooks kopen
Om een e-boek te kopen, doorloop je eerst twee stappen:
1. een account aanmaken en een favoriete boekhandel kiezen;
2. Adobe Digital Edition downloaden en installeren (is gratis via de website te downloaden). Met dit programma kun je e-boeken op je computer lezen en downloaden naar je ereader.

Vervolgens kun je ebooks in je winkelkarretje laden en betalen. De link naar het te downloaden ebook krijg je via e-mail opgestuurd. De prijs van een ebook leunt dicht tegen de prijs van een gewoon boek aan.

Wie op www.e-boek.org een ebook koopt, behoudt dat in principe voor eeuwig. Als je je e-reader verliest of hij gaat stuk, dan kun je de elektronische boeken opnieuw downloaden. De website houdt voor jou bovendien een persoonlijke boekenplank bij met de aangekochte werken.

De elektronische boeken zijn ook beveiligd tegen ongebreideld kopiëren. Je kan de e-boeken op maximaal 6 toestellen plaatsen, wat voor een doorsnee lezer zeker ruimschoots voldoende is.

De ereader: comfortabel lezen
Het ebook is wellicht de toekomst voor de fervente lezer. De ereader biedt dus de ideale oplossing om steeds een ruime keuze boeken bij de hand te hebben, of je nu thuis bent, op reis gaat of iedere dag op de trein leest. Een digitaal boek lezen op een computerscherm kan maar is niet erg comfortabel én vermoeiend voor de ogen. De ereader is perfect afgestemd op het digitale lezen.

De BeBook
Wie nog geen e-reader in huis heeft, kan deze ook via www.e-boek.org aanschaffen. Hiervoor heeft Boek.be een overeenkomst gesloten met Endless Ideas die de BeBook ereader op de markt brengt. In de toekomst zal Boek.be ook andere e-readers aanbieden via zijn website; Boek.be legt hiervoor contacten met diverse leveranciers. Het is de bedoeling dat de e-readers ook in de boekhandel zullen worden aangeboden. De prijs van de ereader varieert van € 199 tot € 249 naar gelang van de grootte van het scherm.

Lancering op de Boekenbeurs
Op stand 220B in hall 2 op de Boekenbeurs kan het publiek van dichtbij zelf kennismaken met www.e-boek.org en de BeBook ereader (i.s.m. BeBook).

Ebooks en de boekhandel
Boek.be wil ook de boekhandel bij het ebook betrekken. Boek.be gelooft erg sterk in de adviserende rol van de boekhandel. Het aanbod van digitale boeken zal de komende jaren gigantisch toenemen en de lezer zal er zijn keuze uit moeten maken. Hier komt de kennis en ervaring van de boekhandel boven die de lezer kan adviseren en oriënteren in het ruime ebookaanbod. Boek.be is ervan overtuigd dat de boekhandel daar ook online een belangrijke rol in kan spelen.

(Via persbericht)

Vorig artikelEreaders doen het goed tegen de recessie in
Volgend artikelNieuwe Bijbelvertaling mobiel te lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in