Dell 5 inch 3G Android smartphone gelekt

0

Er zijn foto’s uitgelekt van een nieuwe op Android gebaseerde smartphone met 3G internet connectiviteit en een 5 inch scherm.

Het apparaat zal ook Wifi en Bluetooth hebben en beschikken over een touchscreen. Het apparaatje moet de Dell Streak gaan heten. Dankzij het 5 inch scherm en het Android besturingssysteem, kan deze smartphone ook prima als ereader dienen: je kan er namelijk ereader applicaties als Aldiko op zetten en dan ebooks mee lezen. Het apparaat is groter dan Apple’s iPod Touch, maar niet veel groter dan een Blackberry, Sony Ericsson of Nokia.Er is niks bekend over of en wanneer dit apparaat naar Nederland komt. Het apparaat zit nog in de prototype fase, dus het kan nog wel even duren voordat het op de markt komt.

Er zijn steeds meer smartphones die gaan werken met het Android besturingssysteem van Google. Op die manier komen er dus steeds meer mogelijkheden om digitaal te lezen. Zo is NRC epaper inmiddels ook beschikbaar voor Androidsystemen en zullen er steeds meer apparaten komen waarop Aldiko gedownload kan worden. Dat betekent dat de smartphone ereader markt steeds groter wordt. Als nu ook de batterijduur nog wat opgehoogd kan worden, is er vrij weinig meer dat je kan tegenhouden om van je smartphone digitaal te lezen.

(Via: Slashgear. Daar zijn ook meer afbeeldingen van dit apparaat te vinden. Het plaatje naast de titel komt van Tinhte.com.)

Vorig artikelNieuwe Bijbelvertaling mobiel te lezen
Volgend artikelnook niet klaar voor Europa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in