Biblio Leaf SP02, ereader met ingebouwde zonnecel

0

Het Japanse telecombedrijf KDDI heeft de komst aangekondigd van een nieuwe ereader. De Biblio Leaf SP02 heeft een 6-inch eInkscherm, met onder het scherm een klein zonnepaneel. De ereader zal later dit jaar voor een nog onbekende prijs op de markt komen.

Het apparaat is afkomstig van fabrikant Toshiba, die al eerder samen met KDDI een ereader in de aanbieding had. De Biblio Leaf heeft een draadloze verbinding via wifi en 3G en ondersteunt ePub, PDF en XMDF.

Op de ereader zitten verder onder meer een notitiefunctie, een rekenmachine en kalender. Het ingebouwde geheugen van 2 GB kan uitgebreid worden met microSD-kaarten. De batterij is volgens de specificaties goed voor zo’n 7.500 pagina’s. Opvallend genoeg is de ereader uitgerust met een kleine zonnecel, rechts onderaan het scherm. Er is niet bekend gemaakt wat precies de capaciteit ervan is en hoe lang je ermee in de zon moet zitten om de hele batterij op te laden.

De ereader zal tegelijk met een ebookplatform gelanceerd worden, waarmee het mogelijk wordt om direct vanaf het apparaat nieuwe ebooks te downloaden. Of de Biblio Leaf ook internationaal uitgebracht zal worden is nog onduidelijk.

(Via: Engadget.)

Vorig artikelEerste indruk enTourage Pocket eDGe
Volgend artikelFranse boekhandel Fnac betreedt ereadermarkt met FnacBook
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in