Franse boekhandel Fnac betreedt ereadermarkt met FnacBook

0

De Franse boekwinkelketen Fnac mengt zich vanaf november in de strijd om de Franse digitale lezer. In samenwerking met de Franse telecomprovider SFR brengt het bedrijf de FnacBook op de markt. Het gaat om een 6-inch ereader met vrij gebruik van de ingebouwde 3G-verbinding.

Via het apparaat hebben lezers toegang tot het totale aanbod van 80.000 digitale titels van Fnac. De ereader heeft een aanraakscherm met de schermtechniek van Sipix en beschikt over 2 GB geheugen, uitbreidbaar met een SD-kaart. De FnacBook zal verkocht worden voor 199 euro en kan nu voorbesteld worden. Bij die prijs inbegrepen zit het gebruik van de 3G-verbinding, waarmee lezers overal op het vasteland van Frankrijk toegang hebben tot de ebookwinkel van Fnac.

Fnac gaat met de FnacBook de concurrentie aan met France Loisirs en Chapitre.com, die net als het Nederlandse Selexyz de Oyo ereader gaan verkopen. Deze komt op de markt voor 149 euro, maar heeft geen 3G-verbinding. Voor de rest verschillen de specificaties van de twee ereaders amper. Ook qua uiterlijk lijken de Oyo en de FnacBook op elkaar. De FnacBook wordt echter geproduceerd door Sagem, de Oyo door Medion.

(Via: Actualitté.)

Vorig artikelBiblio Leaf SP02, ereader met ingebouwde zonnecel
Volgend artikelKindle ook bestverkochte product op Amazon.co.uk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in