Kindle ook bestverkochte product op Amazon.co.uk

0

Al twee jaar lang is de ereader van Amazon het bestverkochte product op de internationale website van het bedrijf. In augustus begon Amazon met de verkoop van de Kindle via de Britse website en werd ook de Britse ebookwinkel in gebruik genomen. In het financiële kwartaalverslag dat Amazon gisteren openbaar maakte, wordt gesteld dat de Kindle ook in Groot-Brittannië nu officieel het best verkochte product is.

In de twaalf weken na de lancering van de nieuwe Kindle in Groot-Brittannië zijn er meer exemplaren van de ereader verkocht dan van andere producten. Begin augustus opende de Britse versie van de Kindle Store de deuren, met een selectie van zo’n 400.000 titels. Sindsdien zijn er ongeveer 50.000 titels bijgekomen. Verder zijn er ook ongeveer een miljoen titels die gratis gedownload en op de Kindle gelezen kunnen worden.

De bestverkochte ebooks voor de Kindle in Groot-Brittannië zijn de Millenium-trilogie van Stieg Larsson, A journey van Tony Blair en Sister van Rosamund Lupton. In de categorie gratis boeken zijn met name The Adventures of Sherlock Holmes van Sir Arthur Conan Doyle, Drakula van Bram Stoker en Tea van Tom Reynolds populair.

Amazon heeft opnieuw naar eigen traditie niet de exacte aantallen verkochte ereaders en ebooks bekend gemaakt.

(Via: Techradar.)

Vorig artikelFranse boekhandel Fnac betreedt ereadermarkt met FnacBook
Volgend artikelAmazon maakt uitlenen van ebooks mogelijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in