Telefónica introduceert ‘Spotify voor ebooks’ in Spanje

0

Het Spaanse telecombedrijf Telefónica heeft de vorige maand een nieuwe abonnementsdienst voor ebooks gelanceerd. Met Nubico kunnen gebruikers kiezen uit een bibliotheek van ruim 3.000 boeken, voor een bedrag van € 8,99 per maand.

Het is de tweede aanbieder in Spanje met een Spotify-concept voor ebooks. Eerder was 24symbols al actief op de Spaanse markt. Nubico heeft als voordeel dat er een groot bedrijf als Telefonica achter zit, en biedt dan ook 70% van de Spaanse ebooks aan.

Daarnaast heeft Nubico ook ondersteuning voor ereaders, wat in de meeste andere Spotify-concepten in binnen- en buitenland tot nu toe niet zit. Daar kunnen ebooks over het algemeen enkel op smartphone of tablet gelezen worden.

Met het premium-abonnement op Nubico kunnen gebruikers ebooks op maximaal 5 apparaten tegelijk lezen. Dat kunnen dus ereaders zijn, maar via apps ook tablets en smartphones. Boeken kunnen daarnaast ook los aangeschaft worden.

Telefonica, dat voor het platform samenwerkt met een uitgever, heeft een bedrag van 5 miljoen euro geïnvesteerd in Nubico.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in