Ebooks cadeau doen via Amazon nu mogelijk

0

Internetwinkel Amazon is de eerste grote online boekhandel die het mogelijk maakt eenvoudig ebooks aan anderen cadeau te doen. Het bedrijf kondigde de nieuwe service afgelopen vrijdag aan. Voor het cadeau doen van een ebook is het niet nodig dat de ontvanger een Kindle heeft, het ebook kan met behulp van applicaties op diverse apparaten gelezen worden.

Twee dagen voor de publicatie van het persbericht van Amazon had concurrent Kobo al bekendgemaakt dat het in december met de mogelijkheid zou komen om ebooks cadeau te doen. Daardoor zag het ernaar uit dat deze boekhandel de eerste zou zijn die dit aan klanten aan zou bieden, net op tijd voor de feestdagen. Amazon was er echter snel bij om Kobo een stap voor te zijn.

Vanaf nu vind je bij de ebooks van Amazon de extra link met ‘Give as a Gift’. Wie een ebook cadeau wil geven kan hier op klikken en het emailadres van de ontvanger opgeven. Die krijgt vervolgens een bericht met de link naar het betreffende ebook. Als het ebook niet beschikbaar is in de regio van de ontvanger, wordt in plaats daarvan een cadeaubon van gelijke waarde toegestuurd.

(Via Amazon.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in