Samsung verkoopt 600.000 exemplaren Galaxy Tab

0

Volgens de Korea Herald heeft Samsung sinds de lancering van de Galaxy Tab inmiddels meer dan 600.000 exemplaren verkocht. De 7-inch tablet werd half oktober in verschillende landen op de markt gebracht. Het verkoopsucces lijkt voor een deel veroorzaakt door deals met telecomproviders.

De Galaxy Tab is in diverse landen los te koop vanaf ongeveer 700 euro. Die prijs kan echter flink dalen wanneer het apparaat wordt aangeschaft in combinatie met een abonnement bij een telecomprovider. De Galaxy Tab draait op Android en heeft als opvallendste specificaties onder meer twee camera’s en een 1 GHz-processor.

Samsung is een van de grootste uitdagers van Apple, zowel op het gebied van de tablet als op het gebied van smartphones. Bij Apple stond de teller binnen 28 dagen na lancering van de iPad op een miljoen verkochte exemplaren. De iPhone 4 is nu ook al enkele miljoenen keren over de toonbank gegaan. Ook bij Samsung loopt het aantal verkochte exemplaren in de miljoenen. Van de Galaxy S-smartphone heeft Samsung er inmiddels ruim 7 miljoen verscheept. Tot aan het eind van het jaar verwacht de Koreaanse fabrikant zo’n miljoen tablets te verkopen. In 2011 moet dat aantal groeien tot 10 miljoen.

Voorlopig zijn het vooral Apple en Samsung die de tabletmarkt domineren. Daar kan spoedig verandering in komen, wanneer bedrijven als RIM, Dell en HP hun tablet zullen lanceren. Veel van die fabrikanten proberen hun apparaat exclusief te maken door onder meer content-deals te sluiten met uitgevers van kranten, tijdschriften en boeken.

(Via: The Next Web.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in