Tablet-krant van Rupert Murdoch komt begin 2011

0

Volgens diverse media komt Rupert Murdoch begin volgend jaar met een dagblad dat speciaal voor tablets gemaakt zal worden en niet in gedrukte vorm verschijnt. De baas van mediabedrijf News Corp zal ‘The Daily’ mogelijk aan het eind van deze maand presenteren. Het redactieteam voor de krant lijkt inmiddels grotendeels bekend te zijn.

Rupert Murdoch is al sinds de lancering van de iPad ervan overtuigd dat zulke tablets de toekomst van de krantenindustrie zullen zijn. Hij verwacht dat in de nabije toekomst ieder gezin een iPad in huis zal hebben, wat dan het belangrijkste apparaat zal zijn waarop nieuws en artikelen gelezen worden.

Met zijn nieuwe project springt hij in op deze ontwikkeling. Voor de redactie van Murdochs nieuwe krant zou inmiddels een redactieteam van honderd man aangenomen zijn. Geruchten gaan dat Jesse Angelo de hoofdredacteur van The Daily zal worden. Angelo is nu nog hoofdredacteur van de New York Post.

Murdoch kreeg het idee voor The Daily toen hij een onderzoek las waarin werd gesuggereerd dat lezers op een iPad geconcentreerder lezen dan op computers en laptops. De News Corp-directeur wil met dit project aantonen dat lezers bereid zijn te betalen voor digitale kwaliteitscontent. Volgens de berichten werkt Murdoch bij de ontwikkeling van de krant samen met Apple-baas Steve Jobs. Of de papierloze krant ook op tablets met bijvoorbeeld het Android-besturingssysteem te lezen valt, is niet bekend.

(Via: The Guardian.)

Vorig artikelSamsung verkoopt 600.000 exemplaren Galaxy Tab
Volgend artikelCopia lanceert sociaal leesplatform

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in