Qualcomm kondigt wereldwijde lancering Mirasol-ereaders aan

0

Vanaf vandaag zijn de eerste ereaders met Mirasolscherm verkrijgbaar. Electronicafabrikant Qualcomm brengt de ereader in samenwerking met de Zuid-Koreaanse boekhandelsketen Kyobo op de lokale markt. Tegelijk kondigde het bedrijf aan dat de ereader binnenkort wereldwijd verkrijgbaar zal zijn.

“Dit is de wereldwijde lancering, beginnend in Korea”, aldus Clarence Chui, het hoofd van de Mirasol-tak van Qualcomm. “We zullen het voor andere klanten ook in andere regio’s op de markt brengen.” Qualcomm werkte de afgelopen jaren aan de nieuwe schermtechniek, en investeerde vorig jaar veel geld in een nieuwe fabriek voor massaproductie van de schermen.

De schermen van Mirasol zijn net als de ereaderschermen van eInk reflectief en dus niet voorzien van backlight, zoals traditionele LCD-schermen van tablets. Daarnaast kunnen de schermen kleuren en bewegend beeld weergeven, een ontwikkeling die bij eInk tot nog toe niet doorgebroken is. De leesvriendelijke Mirasolschermen kun je ook in direct zonlicht gebruiken en bovendien gaat de batterij vele malen langer mee dan bij LCD-schermen.

De nu gelanceerde Kyobo eReader draait op een aangepaste versie van Android 2.3 met als processor een 1Gz Qualcomm SnapDragon S2. Het scherm heeft een grootte van 5,7 inch en de ereader is verbonden aan de ebookwinkel van Kyobo. Verder hebben gebruikers toegang tot onder meer video-lezingen. Ook heeft de ereader een webbrowser en diverse applicaties voor bijkomende diensten.

De Kyobo eReader is in Zuid-Korea online en via de boekwinkels verkrijgbaar voor 349,000 won, omgerekend ongeveer 225 euro. Wanneer de lancering in andere delen van de wereld gepland staat is nog niet bekend.

Bekijk hier een demo-video van de ereader.

Vorig artikelFinancial Times wint 1 miljoen gebruikers dankzij web-app
Volgend artikelKunnen X-ray machines op vliegvelden Kindles beschadigen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in