Kunnen X-ray machines op vliegvelden Kindles beschadigen?

0

Verschillende reizigers klagen dat hun ereaders stopten met werken nadat het apparaat door een X-ray-machine op een vliegveld was gegaan. Het schijnt dat het probleem niet veroorzaakt wordt door X-ray-straling maar door de statische elektriciteit in de machine. Amazon ontkent echter de problemen.

Professor Daping Chu van de University of Cambridge centre for Advanced Photonics denkt niet dat de eInk-schermen beschadigd zijn geraakt door X-ray-straling omdat de scanners op het vliegveld niet sterk genoeg zijn. Volgens hem is het mogelijk dat de schermen beschadigd zijn door de statische elektriciteit in de machine. “Een statische lading van een vliegveldscanner kan 100 volt zijn of meer. Dit kan ervoor zorgen dat de deeltjes permanent op het scherm blijven staan.”

Volgens gebruikers heeft Amazon de Kindles die stopten met werken nadat de apparaten door een vliegveldscanner zijn gegaan vervangen. Amazon ontkent echter dat X-ray-machines een bedreiging vormen voor Kindles. “Veel Kindle-gebruikers vliegen en hun Kindles worden dagelijks gescand zonder problemen.”

(Via: Telegraph)

Vorig artikelQualcomm kondigt wereldwijde lancering Mirasol-ereaders aan
Volgend artikelBoekhandel De Slegte duikt in ebookverkoop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in