Boekhandel De Slegte duikt in ebookverkoop

0

Nadat de Hema de laatste weken in het nieuws was vanwege de verkoop van ebooks en boeken via de website gaat nu ook boekhandel De Slegte ebooks aanbieden via de website. Sinds vorige week vrijdag biedt boekhandel De Slegte naast nieuwe boeken, ramsjwerk en tweedehands boeken eveneens ebooks aan via de webwinkel. Het ebookaanbod omvat momenteel rond de 10.000 ebooks.

Vaak wordt boekhandel De Slegte genoemd als een van de partijen die zal gaan lijden onder de opkomst van ebooks. Het argument is dat ebooks altijd voorradig zijn, ebooks hoeven niet opgeslagen te worden. Ebooks worden niet in te grote oplage gedrukt zodat De Slegte de restpartijen niet meer hoeft op te kopen. Kortom De Slegte is niet meer nodig. Eveneens de antiquairwerkzaamheden van De Slegte zouden te lijden hebben onder het succes van het ebook. In de Volkskrant stond in oktober te lezen: “Als er een beroepsgroep is die de verdwijning van het gedrukte boek betreurt, dan zijn het de antiquairs.”

Maar De Slegte kiest er nu voor om ebooks te omarmen. De Pers schrijft vandaag dat De Slegte merkte dat de vraag naar ebooks steeds sneller steeg. Steeds meer klanten belden naar de klantenservice en vroegen naar ebooks. De Slegte biedt een divers ebookaanbod aan waaronder Duitstalige literatuur, Engelse literatuur, romans, poëzie, strips, architectuur, theater en wetenschap. De boekhandelketen verkoopt ebooks in verschillende formaten, waaronder ePub en PDF.

Vorig artikelKunnen X-ray machines op vliegvelden Kindles beschadigen?
Volgend artikelKindle Fire review: te zwaar en te klein, maar wel waar voor je geld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in