Amazon verkoopt 8 miljoen Kindles in 2010

0

Amazon zal dit jaar in totaal ruim 8 miljoen Kindles verkopen, zo’n 60 procent meer dan analisten eerder voorspeld hadden. Dit stelden twee mensen die op de hoogte zijn van de verkoopverwachtingen van Amazon tegenover Businessweek. Amazon zelf wil nog altijd niets kwijt over de aantallen verkochte ebooks of ereaders.

Analisten voorspelden dat er dit jaar zo’n 5 miljoen ereaders door Amazon verkocht zouden worden. Volgens de mensen met wie Businessweek sprak heeft Amazon er in 2009 2,4 miljoen verkocht en worden dat er dit jaar meer dan 8 miljoen. Amazon zelf heeft net als concurrenten Sony en Barnes & Noble nooit cijfers gegeven over de verkoop van Kindles. Wel stelde het bedrijf onlangs nog dat er van de nieuwste Kindle al meer verkocht waren dan het totale aantal in heel 2009.

De online webwinkel verkoopt de Kindle sinds 2007. Drie jaar eerder begon het bedrijf met de ontwikkeling van de ereader. De laatste maanden richt Amazon zich ook steeds meer op andere apparaten, door applicaties uit te brengen waarmee Kindle-ebooks ook op apparaten als iPads, Android-toestellen en Blackberry-telefoons te lezen zijn.

Bij de lancering van de iPad dachten velen dat de ereader van Amazon het lastig zou gaan krijgen, maar daar lijkt met de huidige verkoopaantallen weinig van te merken.

(Via: Businessweek.)

Vorig artikelAldiko nu ook met Adobe DRM-ondersteuning
Volgend artikelEerste Libroid te koop in App Store

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in