Meer dan 1 op 4 Amerikanen bezit ereader of tablet

0

In de afgelopen de decembermaand is het aantal mensen met een ereader of tablet in de VS bijna verdubbeld. Meer dan 1 op 4 van de volwassenen heeft inmiddels minstens een van beide apparaten in bezit. Volgens onderzoekscentrum Pew Research Center is deze groei ongeëvenaard op het gebied van digitale technologieën.

Tussen half december en begin januari steeg het aandeel Amerikaanse volwassenen met een tablet van 10 naar 19 procent. Ook het aandeel volwassenen met een ereader steeg van 10 naar 19 procent. Het aandeel Amerikaanse volwassenen die minstens een van beide apparaten heeft steeg van 18 naar 29 procent.

Die groei komt volgens het onderzoekscentrum voor een deel doordat apparaten goedkoper worden en er meer verschillende soorten apparaten beschikbaar zijn. Tegelijk is er een andere factor waardoor mensen geïnteresseerd raken in deze apparaten. “Uitgevers zetten steeds meer in op ebooks, app-ontwikkelaars en mediabedrijven maken steeds meer tools om op tablets te gebruiken, bibliotheken maken het makkelijker om ebooks te lenen. Het ecosysteem van deze apparaten wordt voor consumenten steeds waardevoller.”

Het ereaderbezit steeg meer onder vrouwen (21 procent) dan onder mannen (16 procent). Verder zijn ereaders populairder onder hoogopgeleide mensen met een hoger inkomen, alhoewel het verschil tussen inkomensgroepen lager is dan bij tabletbezitters.

(via: MSNBC.)

Vorig artikeliPadgebruikers kopen minder kranten en boeken
Volgend artikelNieuwe interface maakt bladeren door ebooks makkelijker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in