NBC News tuigt ebookdivisie op

0

Nieuwsorganisatie NBC News gaat binnenkort van start met het uitgeven van ebooks. De toenemende populariteit van tablets en ereaders, de dalende productiekosten van ebooks en de ruim één miljoen uur aan videomateriaal waar NBC over beschikt waren aanleiding om de markt van digitale boeken op te gaan.

De ebookactiviteiten gaan onder NBC Publishing vallen, een nieuw onderdeel van NBC Universal. Naast enhanced ebooks met daarin videomateriaal wil het bedrijf ook op papieren boeken gebaseerde ebooks op de markt brengen.

“De afgelopen twee jaar hebben we de tabletmarkt snel zien ontwikkelen”, aldus Michael Fabiano, manager van NBC Publishing. “We denken dat mensen langzaam gewend raken aan ebooks met video erin. Deze markt zal zich alleen maar uitbreiden de komende tijd.”

NBC wil niet alleen eigen content vermarkten, maar ook samenwerken met bestaande uitgevers en deals sluiten met auteurs. Via de bestaande TV- en webkanalen zoals msnbc.com wil NBC de ebooks onder de aandacht van het publiek gaan brengen.

(via Digital Book World)

Vorig artikelNLinBusiness-app: Flipboard voor zakelijke gebruikers
Volgend artikelEerste Nederlandse ebook gemaakt met iBooks Author

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in