Ebook Glue: maak een ebook van je favoriete blog

0

De nieuwe web-app Ebook Glue bezorgt je de laatste berichten van je favoriete blog handig gebundeld in een ePub- of Mobi-ebook. Hierdoor kun je deze comfortabel en zonder afleiding lezen op je ereader of tablet.

Ebook Glue is eind 2012 ontwikkeld en werd inmiddels al duizenden keren gebruikt. De maker, Shantanu Bala uit Arizona, was gefrustreerd door de omslachtige manier waarop je voor ereaders normaal gesproken moet publiceren. Via zijn web-app kun je nu met een druk op de knop een ebook samenstellen van websites die beschikken over een RSS-feed.

Na het invoeren van de url waarop je favoriete blog zich bevindt, kun je kiezen of je het ebook in ePub of Mobi-formaat wilt downloaden. Mobi is vooral geschikt voor de Kindle, terwijl ePub gericht is op de overige merken ereaders. Vervolgens krijg je een downloadlink aangeboden naar het ebook, waar de teksten en afbeeldingen van de laatste berichten van het blog in gebundeld zijn. Die downloadlink kun je eenvoudig delen met vrienden en bekenden.

De web-app is met name interessant voor blogs met langere artikelen, waarvan je er meerdere in een keer wilt kunnen lezen. Minder geschikt is Ebook Glue voor blogs die korte berichten plaatsen of voor websites die geen ‘full-article’ RSS-feed hebben.

Via Ebook Glue

Vorig artikelKassa Groen: de duurzaamheid van een ereader
Volgend artikelKindle Paperwhite nu ook in Nederland te bestellen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in