Adobe komt met nieuwe versie Digital Editions en verbeterd DRM

0

Adobe heeft gisteren een nieuwe versie van het softwarepakket Adobe Digital Editions beschikbaar gemaakt. Met de update komt ook een verbetering van de DRM-beveiliging. Die is volgens het bedrijf nu “sterker en veiliger”.

In Nederland worden inmiddels steeds minder boeken verkocht die zijn voorzien van Adobe DRM – nog geen 20% -, maar in veel andere landen, zoals Frankrijk en Duitsland, is het gebruik hiervan nog wijdverspreid. Ook gebruiken veel mensen het programma Digital Editions om ebooks van en naar hun ereader over te zetten.

In de nieuwe versie, Digital Editions 3.0, zijn naast ondersteuning voor de verbeterde DRM, ook nog een aantal kleine wijzigingen doorgevoerd. Zo zijn PDF-bestanden nu beter te doorzoeken en worden enkele nieuwe opmaakeigenschappen in CSS nu ondersteund.

Belangrijker is dat het verbeterde DRM waarschijnlijk betekent dat ebooks die hiermee zijn uitgerust niet meer zo eenvoudig gehackt kunnen worden. Zo’n vier jaar geleden kwam er voor het eerst een hack uit voor het verwijderen van de DRM van Adobe, en inmiddels is er ook een plugin voor het ebookbeheerprogramma Calibre die dit doet. Naar verwachting zal het echter niet lang duren voordat er ook in deze verbeterde beveiliging weer een gaatje gevonden zal worden.

Adobe Digital Editions 3.0 is via de website van Adobe gratis te downloaden.

Vorig artikelApple brengt iBooks-studieboeken naar Nederland
Volgend artikel‘Meeste ebooklezers kopen bij één winkel’
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in