Ereader van Spring Design uit de handel

0

Het Amerikaanse bedrijf Spring Design heeft maandag bevestigd dat de ereader ‘Alex’ uit de handel is genomen. Volgens een woordvoerder heeft de investeerder de geldkraan dichtgedraaid. Of het bedrijf nog met een andere ereader op de markt zal komen is niet bekend.

Spring Design kondigde de Alex eind 2009 aan. Vanaf maart 2010 was de ereader ook daadwerkelijk te bestellen. De Alex combineerde net als de Nook van Barnes & Noble een eInkscherm met een LCD-scherm.

Het bedrijf kwam vooral in het nieuws omdat het een rechtszaak startte tegen Barnes & Noble vanwege het ontwerp van de Nook. B&N zou na een eerdere samenwerking onderdelen van het ontwerp van de Alex voor de eigen ereader gebruikt hebben. De rechtszaak is nog steeds niet afgerond.

De Alex werd door sommigen geprezen om het design, maar wist op het gebied van gebruikservaring niet te overtuigen. Ook was het apparaat met een prijs van 399 dollar te hoog in de markt gezet. Spring Design sloot overeenkomsten met enkele boekhandels voor de levering van content, waarvan het onlangs in problemen geraakte Borders de grootste was.

Over de toekomst van het bedrijf is nog weinig bekend. Op de website is te lezen dat er begin 2011 een reorganisatie is geweest.

(Via: PCMag.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in