KBb en GAU presenteren plannen ebookplatform in april

0

Boekblad meldt dat de Koninklijke Boekverkopersbond en de Groep Algemene Uitgevers in april hun plannen voor een nationaal ebookplatform zullen presenteren. Beide partijen zijn momenteel nog in overleg over een centrale infrastructuur voor ebooks. Ze willen een laagdrempelig platform bieden en de markt op deze manier in eigen handen houden.

Volgens Cees van Wijk, voorzitter van de GAU, hebben zowel boekverkopers als uitgevers baat bij een gezamenlijk platform maar zijn er ook verschillen. “Al pratend zijn we uitgekomen bij een structuur waarin we naast een gemeenschappelijk platform ook elk een eigen deel beheren. De komende weken werken we dit model verder uit.”

Dick van Anbeek, voorzitter van de KBb, vindt dat er goed de tijd moet worden genomen om het model voor uitgevers en boekverkopers uit te werken. “Een broedende kip wil niet gestoord worden. Medio april presenteren we onze plannen.”

Het ebookplatform komt er om een tegenwicht te bieden tegen buitenlandse partijen als Apple en Google die ook de Nederlandse ebookmarkt op willen. Door het ontwikkelen van een gezamenlijk platform wordt ook de kleinere, minder kapitaalkrachtige en IT-gerichte boekhandels de mogelijkheid geboden om te participeren in de snel groeiende digitale boekenmarkt.

(Via: Boekblad.)

Vorig artikelMeer inzicht en overzicht met mindmappen
Volgend artikelBarnes & Noble investeert in digitale diensten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in