Barnes & Noble investeert in digitale diensten

0

De Amerikaanse boekhandelsketen Barnes & Noble heeft de resultaten van het derde kwartaal van het lopende boekjaar gepresenteerd. De winst van de onderneming nam af in vergelijking met een jaar eerder. De omzet nam echter wel toe en volgens B&N heeft het bedrijf nu 25 procent van de Amerikaanse ebookmarkt in handen.

Om meer geld in de ontwikkeling van de Nook en bijbehorende digitale diensten te kunnen stoppen, heeft B&N besloten geen dividend uit te keren. “We willen dat Barnes & Noble een leider in de exploderende markt voor digitale content wordt”, aldus William Lynch, CEO van B&N. “We hebben nu een aandeel van 25 procent in de markt voor ebooks, een groter deel dan we hebben in de markt voor fysieke boeken. We verkopen twee keer zoveel ebooks als alle fysieke boeken gecombineerd op BN.com.

Een jaar geleden zat de boekhandelsketen nog rond de 20 procent marktaandeel. Lynch ziet de fysieke boekhandel als de aangewezen plaats om meer ereaders te kunnen verkopen. Daar kunnen klanten de apparaten in handen houden en uitproberen. Hij wilde niet vertellen of er binnenkort een nieuwe ereader aan zal komen.

(Via: CNet.)

Vorig artikelKBb en GAU presenteren plannen ebookplatform in april
Volgend artikelLancering platform voor digitale kwaliteitsartikelen: eLinea

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in