3 tips om geconcentreerd te lezen op iPad

0

Voor velen is langdurig geconcentreerd lezen op de iPad geen sinecure, omdat ze voortdurend in de verleiding gebracht worden om tussendoor hun e-mails, tweets of Facebook-updates te checken. De website BookRiot.com geeft 3 eenvoudige tips om zonder afleiding te kunnen lezen op de iPad.

Voor langere tijd digitaal lezen gaat het best op een ‘single-purpose’ toestel zoals een eInk-reader. Wil je de iPad uitsluitend als ereader gebruiken, dan is het zaak om er een ‘basic’ apparaat van te maken, bijvoorbeeld door de toegang tot het web te bemoeilijken. Dit kan op verschillende manieren:

1. Activeer de Vliegtuigmodus om de functies mobiele telefonie, Wi-Fi, Bluetooth, GPS en Locatievoorzieningen uit te zetten. Wie tijdens het lezen op internet wil, moet nu al eerst naar het Instellingen-menu gaan om de vliegtuigmodus weer uit te schakelen.

2. Ben je toch nog te snel afgeleid, omdat de settings te makkelijk toegankelijk zijn? Dan kan je het Instellingen-icoontje in een folder droppen en naar het verst mogelijke homescreen verplaatsen. Het kost je nu nog enkele extra taps en swipes om terug online te kunnen.

3. Je kan nog een stap verder gaan door je iPad de opdracht te geven om je Wi-Fi netwerk te ‘vergeten’. Selecteer je netwerk bij Instellingen, en kies vervolgens voor de optie ‘Vergeet dit netwerk’. Je iPad maakt nu niet langer automatisch verbinding met je netwerk. Dit moet je manueel doen door het netwerk te selecteren en je paswoord opnieuw in te voeren.

Eén van deze oplossingen zou iPad-gebruikers kunnen helpen om langduriger en meer gefocust te lezen. Probeer het vooral uit, en laat ons weten of het werkt.

(Via: BookRiot)

Vorig artikelAmazon verwijdert 5.000 ebooks uit winkel na prijsconflict
Volgend artikelNegen auteurs schrijven (e)boek in 24 uur tijd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in