Kindle voor iPad en tablets

0

Hoe dichter we bij de datum van de release van de iPad komen, hoe meer het nieuws de gemoederen bezig houdt. Ook Amazon mengt zich in de strijd. Vorige week onthulden ze al de Kindle-software voor de Mac, nu hebben ze ook gegevens vrijgegeven over een applicatie voor tablets.

Amazon richt zich met de nieuwe software duidelijk op iets wat monochrome ereaders als de Kindle niet kunnen bieden: een gelikt uiterlijk. De applicatie biedt bijvoorbeeld geanimeerde paginawisselingen en een nieuwe manier om de ebookbibliotheek weer te geven. Een screenshot toont kleurrijke kaften van boeken tegen een achtergrond die naar verluidt verandert met de tijd van de dag.

De software geeft natuurlijk ook toegang tot de Kindle-boekenwinkel met meer dan 450.000 boeken. Het eerste hoofdstuk van de ebooks kan gratis gelezen worden en door de Whispernet-techniek worden aantekeningen en laatstgelezen pagina onthouden op welk apparaat je het boek ook leest. Overigens is de app niet alleen voor de iPad bedoeld, Amazon richt zich ook op andere tablets, zoals de HP Slate, die eveneens binnnenkort op de markt komen.

Amazon is niet het enige bedrijf dat inziet dat tablets ook voor lezen gebruikt kunnen worden. Barnes & Noble kondigden ook al een app aan, en andere boekenwinkels zullen ongetwijfeld volgen. Het is te verwachten dat dit voor de lezers goed kan uitpakken. Je hebt daardoor immers zelf de keuze bij welke boekenwinkel je je ebooks wil kopen en je bent niet gebonden aan een bepaald apparaat of bepaalde winkel.

(Via: Engadget.)

Vorig artikelPVI toont kleuren eInk-schermen
Volgend artikel‘DRM beperkt goedwillende klant’
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in