Nieuwe iPad vanaf vandaag in Nederland en België

0

Vanaf vandaag is de nieuwe iPad te koop in Nederland en België. In sommige steden ging de verkoop vannacht om 12 uur van start, elders begon de verkoop vanmorgen. Op een aantal plaatsen leverde dat lange rijen wachtende klanten op die als eerste het apparaat in bezit wilden hebben. Het apparaat heeft weinig grote veranderingen ten opzichte van de vorige versie, wel is het beeldscherm flink verbeterd.

Het aantal pixels op het scherm van de derde generatie iPad is verviervoudigd. De resolutie is nu 2048 bij 1536 pixels. Volgens Apple is dat zo’n hoge resolutie dat je individuele pixels niet meer kunt onderscheiden. Ook heeft het apparaat een snellere processor en een krachtigere batterij. Daarentegen is de iPad wel een fractie dikker en zwaarder dan de vorige editie.

In een beperkt aantal andere landen is de iPad sinds een week verkrijgbaar. Volgens Apple zijn er in de eerste drie dagen 3 miljoen nieuwe iPads verkocht. De iPad komt in Nederland voor prijzen vanaf 479,- euro (16GB met wifi). De duurste versie, met 3G, wifi en 64GB schijfruimte, kost 799,- euro.

Vorig artikelVlaamse uitgevers overwegen gezamenlijke betaalmuur
Volgend artikel‘Send to Kindle’ nu ook voor Android-app

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in