Ruim 11.000 digitale Boekenweekgeschenken uitgedeeld tijdens Boekenweek

0

Het CPNB, de stichting die de jaarlijkse Boekenweek organiseert, kwam vandaag met de cijfers over de boekverkoop tijdens de Boekenweek. Zo maakte het onder meer bekend dat er dit jaar 11.050 exemplaren van de ebookversie van het Boekenweekgeschenk zijn verdeeld.

“De Boekenweek 2015, met als thema waanzin, heeft voor een omzetverhoging van 6,8% aan Nederlandstalige boeken gezorgd ten opzichte van 2014. In afzet werd 5,9% geplust. Hoewel er een wisselend beeld is te zien per winkel, blijft de Boekenweek ook na 80 edities een zeer belangrijke periode voor de boekhandel, bibliotheek en de lezer. Het Boekenweekgeschenk van Dimitri Verhulst verscheen in een papieren oplage van 723.000 exemplaren, waar bovenop nog een recordaantal van 11.050 e-boeken kwam.”

Halverwege april maakt de organisatie bekend welke auteur het Boekenweekgeschenk voor 2016 zal gaan schrijven.

Vorig artikelGratis ebook ter gelegenheid van Week van de Klassieken
Volgend artikelBoekensite Hebban maakt overzicht van goedkope ebooks
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in