Op de rand van ebookoorlog

0

De populariteit van de Kindle, de Sony reader en een leger aan andere ereaders groeit. Dat levert ook veel verschillende ebookformaten op. Staan we aan de vooravond van een formatenoorlog?

Er zijn inmiddels 25 verschillende ebookformaten, waarbij epub, mobipocket, ereader en pdf de bekendste zijn. Dit kan niet anders dan verwarring opleveren. Zo kan een ebook dat op de Kindle staat, niet gelezen worden op de Sony reader en omgekeerd. En al deze formaten willen natuurlijk de standaard worden.

Simon Juden, algemeen directeur van de Publishers Association, hoopt van niet. Een formatenoorlog kan de ontwikkeling van ereader markt behoorlijk tegenhouden, aldus Juden tegen the Guardian tijdens de London Book Fair deze week. Denk daar nog de verschillende DRM standaarden bij en het probleem wordt nog complexer.

Juden pleit voor een door de industrie gedragen standaard, zoals bijvoorbeeld IDPF’s epub, hoewel het feit dat de Kindle dit formaat niet ondersteunt een serieus struikelblok zou kunnen worden.

(Via: MSN Tech.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in