Google stopt met betaaldienst One Pass

0

Google heeft op het bedrijfsblog aangekondigd dat het stopt met het online betaalsysteem One Pass. Met One Pass konden uitgevers lezers toegang bieden tot online publicaties, waarbij Google de afrekening en administratie bijhield. Slechts enkele uitgevers, waaronder het Nederlandse NRC, hadden zich tot nu toe aangemeld voor de betaaldienst.

Op Villamedia is te zien hoe de betaaldienst One Pass in zijn werk gaat. Ook NRC wilde van dit systeem gebruik gaan maken voor het afrekenen van losse artikelen. Wat beide uitgevers nu voor alternatieven gaan aanbieden is nog niet bekend.

Waarom Google het programma precies stopzet is eveneens niet duidelijk. Waarschijnlijk ligt het aan een gebrek aan interesse van grote uitgevers. Het systeem moest een tegenwicht bieden tegen het abonnementssysteem van Apple. Google wil uitgevers die One Pass al geïmplementeerd hebben nu gaan helpen bij de overgang naar een ander systeem. Een daarvan is het nieuwe Google Consumer Reviews, waarmee lezers toegang kunnen krijgen tot artikelen na het invullen van korte gebruikersonderzoeken.

(Via Google.)

Vorig artikelVS: Consumenten krijgen geld terug voor te dure ebooks
Volgend artikelGratis ebook voor Wereldboekendag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in