Gratis ebook voor Wereldboekendag

0

Vandaag is het Wereldboekendag, een jaarlijks evenement dat wordt gehouden door UNESCO om lezen te promoten. City2Cities, een internationaal literatuurfestival in Utrecht, geeft vandaag ter gelegenheid van Wereldboekendag een gratis ebook met verhalen van tal van bekende schrijvers weg.

Ieder jaar wordt Wereldboekendag op 23 april gehouden. Die datum heeft een symbolische reden: op deze dag stierven zowel Shakespeare, Cervantes als Inca Garcilaso de la Vega.

In Spanje is er een heuse traditie rondom deze dag ontstaan, de vrouwen geven hun man vandaag een boek in ruil voor een roos. Omdat Barcelona dit jaar één van de gaststeden van het festival City2Cities is, haalt de organisatie deze traditie symbolisch naar Nederland. Samen met het digitale boek kun je vanaf de website een digitale roos naar een bekende sturen.

Het gratis ebook is “Het verhaal van twee steden”, een bloemlezing met verhalen van auteurs als Paul Auster, Carlos Ruiz Zafón, Jáchym Topol, Herman Koch, Franz Kafka en Federico Lorca.

Klik hier om het ebook (ePub/PDF) te downloaden of door te sturen naar vrienden of familie.

Vorig artikelGoogle stopt met betaaldienst One Pass
Volgend artikelPhilips lanceert 7-inch Android-tablets

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in