KB maakt boeken tot 1940 online beschikbaar

0

De Koninklijke Bibliotheek breidt de online zoekdienst Delpher uit met boeken uit de periode 1872 tot 1940. Tot nu toe waren deze boeken nog niet beschikbaar omdat ze mogelijk nog onder copyright vallen. Door een overeenkomst met auteursrechtenorganisaties kunnen de boeken nu ook online gezet worden.

Delpher werd in november vorig jaar gelanceerd als verzamelpunt voor de digitale collecties van de KB. Zo biedt het nu toegang tot tienduizenden oude boeken en miljoenen kranten- en tijdschriftenartikelen.

Vanaf deze week wordt de collectie uitgebreid met boeken die van recenter datum zijn dan tot nu toe het geval was. De boeken zijn gedigitaliseerd binnen het Nationaal Programma voor Behoud van Papieren Erfgoed Metamorfoze maar konden tot nu toe nog niet online bekeken worden.

De KB heeft nu met auteursrechtenorganisaties een praktische oplossing gevonden waardoor ze online aangeboden mogen worden. Met die oplossing kan de KB iedereen online toegang geven tot boeken uit de periode 1872-1940 die mogelijk nog onder het auteursrecht vallen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in