Nieuwe ereader van Kobo in juni verkrijgbaar

0

Het Canadese Kobo komt de volgende maand met een nieuwe ereader, de Kobo eReader Touch. Het gaat om een 6-inch ereader die gebruik maakt van een nieuwe processor en een Pearl-eInkscherm. Het oudere model, de Kobo Reader, zal ook nog steeds verkocht worden.

De nieuwe ereader komt praktisch een jaar na de lancering van de eerste ereader van Kobo. Het maakt een eind aan de mindere punten van de eerdere generatie ereaders. Zo is het apparaat een stuk sneller en heeft de ereader een aanraakscherm. Dit scherm is gemaakt met dezelfde infraroodtechniek als de Sony Readers, waarbij er geen extra laag over het scherm nodig is.

De ereader heeft verder wifi, 1GB schijfruimte, een microSD-geheugenkaartingang en een processor van Freescale. De gebruikersinterface van de Kobo Touch is in de talen Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans en Nederlands. Hiermee loopt Kobo vooruit op de aankomende opening van ebookwinkels in deze landen.

Net als in de applicaties van Kobo, krijgt de Kobo Touch ook toegang tot het Reading Life-programa van Kobo. Dit bestaat uit de toevoeging van sociale functies en het verkrijgen van ‘rewards’ voor het behalen van bepaalde leesprestaties. Kobo kondigde aan dat na de introductie van de nieuwe ereader dit programma ook zal worden opengesteld voor externe adverteerders die beloningen aan lezers willen geven.

De nieuwe Kobo Touch zal vanaf juni verkrijgbaar zijn voor 129 dollar (VS). Wat de ereader in Nederland zal gaan kosten en wanneer het apparaat hier verkrijgbaar zal zijn, is nog niet bekend.

(Via: Financial Post.)

Vorig artikelReview Icarus Sense: voelt wat zwaar, maar zit dan ook vol met extra’s
Volgend artikel‘In België is de Kindle een verloren zaak’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in