Franse boekhandels stoppen met boekenplatform 1001libraires

0

Het Franse boekenplatform 1001libraires, dat vorig jaar werd gelanceerd, moest onafhankelijke boekhandels helpen papieren en digitale boeken via internet te verkopen. Het platform voldeed echter nooit aan de hoge verwachtingen en kon niet rekenen op veel belangstelling van zowel boekhandels als klanten. Franse media melden nu dat de stekker eruit getrokken is.

De naam was al ambitieus genoeg (1001 boekhandelaren). In totaal hebben nu slechts 246 boekhandels zich bij het platform aangesloten. Samen zouden ze per dag gemiddeld een tiental boeken via 1001libraires verkocht hebben. Zo’n 2,5 miljoen euro is in totaal in het project geïnvesteerd, door onder meer de boekhandels en het Centre National du Livre.

Via de website konden klanten boeken thuis laten bezorgen of reserveren bij een lokale boekwinkel. Ook werden er ebooks aangeboden en gaven de deelnemende boekhandelaren persoonlijke leestips.

De stopzetting van het Franse platform komt ruim een maand na de aankondiging dat Google de samenwerking met onafhankelijke boekhandels in de VS beëindigde.

In Nederland wordt er door de Koninklijke Boekverkopersbond en de Groep Algemene Uitgevers gewerkt aan een centraal platform waarbij boekhandelaren zich kunnen aansluiten voor de verkoop van ebooks.

(Via: Liberation)

Vorig artikelBundel je favoriete online artikelen in een ebook
Volgend artikelBrein doet aangifte tegen Nederlandse ebookpiraat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in