Brein doet aangifte tegen Nederlandse ebookpiraat

0

Een 21-jarige inwoner van Oud-Beijerland heeft bekend dat hij bijna 4.900 Nederlandse ebooks via torrentsite The Pirate Bay aangeboden heeft. De politie kwam hem op het spoor na een aangifte van auteursrechtenorganisatie Brein. De man riskeert een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 19.500 euro wegens overtreding van de auteurswet.

Sinds april 2010 houdt stichting Brein zich op verzoek van de Groep Algemene Uitgevers actief bezig met de piraterij van digitale boeken. Illegale uploaders worden een boete opgelegd of aangegeven bij de politie.

In deze zaak gaat het waarschijnlijk om een torrent met in totaal 4.887 Nederlandse ebooks in ePub-formaat met een grootte van bijna 2,5 GB, die sinds december 2011 op The Pirate Bay wordt aangeboden. Het handelt hierbij om voornamelijk Nederlandstalige ebooks uit diverse genres. Onder de titels bevinden zich bijvoorbeeld Taal is zeg maar echt mijn ding van Paulien Cornelisse, Tirza van Arnon Grunberg, delen uit de Baantjer-serie en Komt een vrouw bij de dokter van Kluun.

(Via: Politie.nl)

Vorig artikelFranse boekhandels stoppen met boekenplatform 1001libraires
Volgend artikelVlaamse stripreeks De Kiekeboes op iPhone en iPad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in