Vlaamse stripreeks De Kiekeboes op iPhone en iPad

0

Het nieuwe album van De Kiekeboes verschijnt pas op 13 juni in gedrukte vorm, maar is nu al te lezen op de iPhone en iPad. Er is ook een videoversie met door bekende Vlamingen ingesproken dialogen, animaties en een soundtrack.

Na de succesvolle Suske en Wiske-app uit 2010, brengt WPG Uitgevers België nu ook De Kiekeboes in digitale vorm uit. Drie weken voor de papieren release is de nieuwe strip Alle Eendjes alvast in app-vorm te downloaden via iTunes. In de loop van 2012 zullen er nog zo’n 40 Kiekeboes volgen.

De iPhone-uitgave van Alle Eendjes kost 3,99 euro, de iPad-versie 4,99 euro. Naast een gewone leesmodus, is het verhaal ook te bekijken als een ‘filmstrip’, voorzien van extra beeld en geluid.

WPG Uitgevers België wil tegen eind dit jaar zo’n tweehonderd strips, waaronder die van Urbanus en De Rode Ridder, naar de App Store brengen. Alle digitale strips zullen 3,99 euro (iPhone) en 4,99 euro (iPad) kosten, en eerder digitaal dan op papier verschijnen. WPG focust op iOS, aangezien de Android-app van Suske en Wiske geen succes werd.

Vorig artikelBrein doet aangifte tegen Nederlandse ebookpiraat
Volgend artikelBookAnd, maak je eigen 3d-boekwinkel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in